18 mai 2010

Invatamantul in Romania...

Mai sunt 3 saptamani[fara ultima in care se incheie mediile]si luam vacanta.Nu pot sa cred cum s'a dus si anul asta scolar..Uneori am impresia ca timpul trece destul de greu la scoala..orele sunt interminabile..stres foarte mare..colegi insuportabili..profesori cu pretentii la superlativ.Avand in vedere ca sunt intr'un liceu la care am intrat cu o medie putin trecuta de 7.50 [NU SUNT O MARE IUBITOARE A INVATATULUI SAU A SCOLII][asta la profilul meu]se face foarte multa scoala.Profesorii au pretentii mai mari decat cei din liceele cu renume.Toata lumea fuge de acest liceu..motivele??[este situat intr'un cartier rau famat,plin de rromi..si asta este de ajuns sa nu'ti doresti sa intrii la acest liceu].Dar cand intrii si vezi ce se intampla..iti schimbi parerea TOTAL.

La inceput nu'mi placea..Dar apoi am inceput sa ma acomodez..si chiar sa'mi placa..pana ajungi la capatul puterilor.Cine a spus ca este usor sa fii elev??Ei bine cel mai frecvent o spun parinti :"I'a du'te tu la munca sa aduci bani in casa si eu ma duc in locul tau la scoala..ce bine ar fii sa nu'mi rup eu spatele ci doar sa'mi tocesc fundul in banca si sa ma hlizesc la profesoara"..

DA..da.. S'o crezi tu ca e asa usor!!!

La cate s'au intamplat in ultima vreme..sfarsitului anului asta e compromis..nu se stie inca daca profesorii vor face greva..daca ingheata anul..daca ne vom incheia mediile cu bine..daca le incheiem la toamna..daca vom repeta iar anul..Sincer..din punctul meu de vedere..e o porcarie totala..Adica ce vina avem noi ca statul nu plateste mai bine profesorii??[Defapt statul nu plateste "bine" pe nimeni..]De ce trebuie ca noi sa tragem dupa urma lor..si a nemultumirilor lor..

Ok inteleg ca e greu sa traiesti in Romania cu un salariu de rahat..si ca nu'ti ajunge sa'ti platesti toate darile..dar daca vreti sa face'ti un lucru..pai o face'ti cu cap.

DAca termin anul asta cu bine...

E SI MAI BINE!!!!

5 comentarii:

  1. cel mai naspa e ca voi sunteti cei care tre sa plateasca pt incompetenta celor care ne conduc.Iti doresc multa bafta! sigur te vei descurca

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai da..avand in vedere ca noi elevii nu avem drept la vot..vinovati sunt cei care l'au votat pentru a 2 a oara pe Base..
    E de ajuns sa spui "Romania" ca sa'ti dai seama cu msta treaba..sper sa se rezolve pana la urma.. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Hey :D in ce liceu esti ?

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Stai linistita, nu au cum sa inghete anul. In primul rand la greva generala or sa participe toti. Asa ar trebui. Insa toti sunt uniti: metrorex, ratb etc. Invatamantul NU! De ce? Pai...atat ratb-ul cat si metrorex-ul apartin unui sindicat, unui SINGUR sindicat. E... invatamantul are vreo 4. :)) Si ce crezi? Nu toate sunt in greva. Nu toti profesorii sunt de acord cu greva. So... Chiar nu prea au cum sa inghete. Asa amenintau si anul trecut, ca ingheata. Si... nu a inghetat.
    In fine... oricum e de cacat totu' in tara asta... cu invatamantul in frunte. :))

    RăspundețiȘtergere