16 martie 2010

Sa ne intoarcem in trecut.



-Saptamana trecuta sau acum 2 saptamani la engleza am ajuns la o lectie interesanta.Cel putin pentru mine si alti 2-3 colegi din clasa..nu si pentru restul scursurilor care nu stiu altceva decat sa faca misto de orice cuvant auzit.Sunt niste copii care nu se gandesc la altceva decat la ce vor manca maine si daca le vor merge netu' ca fara el sunt morti.Maturizati'va!!!!!!!!!!!

Lectia se numea "last in the fast lane"..si se vorbea despre cum era in trecut..si cum este acum.Mai exact cum traiau romanii pe vremea lui Ceausescu..dominati de comunism si cum traim acum in democratie.In multe puncte de vedere i'am dat dreptate profei..si anume ca inainte nu era atat de bine pe cum este acum.Atunci nu aveai voie sa'l vorbesti de rau pe Ceausescu pentru ca intrai la racoare,stateai ore in sir la cozile alea infernale ca sa'ti iei 3 oua sau 1 paine,la televizor erau 2-3 canale si alea cu portia..adica 1 ora 2 si la stiri se vorbea numai despre ce facea "domnul" in cauza,ziarele erau cenzurate si se scria tot despre ce facea EL unde se ducea cata hartie a folosit la WC.Nu aveai voie sa iesi pe strada dupa ora 10 pentru ca te acuzau de spionaj.La cinema rulau doar 3 filme..Nu prea puteai sa pleci in strainatate..iar in vacante familiile stateau intr'un hotel care avea o "cantina" mare si se manca pe rand in 2 schimburi.La scoala uniforma era obligatorie,iar profesorii te puteau pedepsi in cel mai urat mod si chiar sa te bata,tu neputand sa zici nici "Pas".Baietii erau obligati sa se duca in armata.Femeile nu aveau voie sa faca avort asta datorita decretului dat de Ceausescu.Din cauza lui au murit multe femei asta pentru ca faceau avorturi la persoane nespecializate si se alegeau cu o infectie de toata frumusetea iar inevitabilul se producea,adica Moartea.

http://www.youtube.com/watch?v=lYv8AHSS3dc filmul "Decreteii"

Este incredibil ce se intampla atunci.Ceausescu a murit ca asta i'a fost destinul.Pentru ca a fost nedrept cu toata lumea,pentru ca era copia fidela a lui Hitler!De unde pana unde a ajuns un analfabet si un agramat sa conduca o tara?Ceausescu avea doar 4 clase primare..si cand trebuia sa citeasca un discurs se balbaia de mama focului.Si Elena Ceausescu care striga in gura mare (cand a fost legata de maini si pusa la zid sa o omoare) "Am fost ca o mama pentru voi"!Ha! A facut foarte mult rau romanilor.Intradevar nu zic ca nu a facut si lucruri bune precum metroul sau canalul Dunare-Marea Neagra.

Ganditi'va cate oportunitati avem cu totii acum.Peste 100 de canale la televizor..Filme daldora ai de unde sa'ti alegi,avorturile sunt acceptate,Poti pleca in vacanta unde vrei mai nou doar cu buletinul,Internet,dreptul la libera exprimare si multe altele.Acum numai este nimeni care sa ne dicteze ceea ce sa facem.Acum esti liber sa alegi ce crezi ca este mai bine pentru tine si familia ta.Acum poti spune ca e Rai'ul pe pamant.

Nu'i inteleg pe cei ce tanjesc dupa "epoca de aur"..nu inteleg de ce spun ca "atunci" era mai bine.Parerile sunt impartite.

Iar eu cred ca acum este mult mai bine.Chiar foarte bine.

2 comentarii:

  1. TE URASC:((..dc nu ais pus ca`l arata si mort ..:((..aoloo..mi se face piela de gaine de fiecare data cand vad imaginea aia..

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa..si app pisi sa stii ca era Bine in unele privinte.dar mi-e lene acum sa scriu tot ce era bine ca mananc:))..Love you

    RăspundețiȘtergere