5 august 2010

Invidia!


Am intarziat cu aceasta postare..dar se intelege ca nu am timp..si nici chef uneori..asa ca am lasat'o pentru azi.Totul porneste de la postarea lui Alis .Sincer m'am simtit si eu.Si m'am revoltat putin..in prima faza voiam sa scriu mult mai multe in comentariul meu dar am spus ca mai bine fac o postare si asa imi voi exprima punctul de vedere si va vedea tot "poporul" opinia mea despre "aceste persoane" invidioase si rele.

Voi porni de la un exemplu de toti cunoscut.PARINTII!!!Ei bine DA parintii mei nu sunt genul ala care sa fie disperati dupa curatenie,nu sunt genul de parinti exagerat de exigenti,sau obsedati de curatenie.Mama niciodata nu m'a obligat sa fac ceva,ci mi'a spus cu frumosul sa fac curatenie la mine in camera..sau alte chestii.Mama cei drept nu a mai intrat la mine in camera sa faca curat cred ca de mai bine de 5 ani.Nici macar sa dea cu aspiratorul..nu atinge nimic din camera mea nici macar o bluza nu o da mai incolo.Asta pentru ca e camera mea imi fac eu curat.Si asa mi se pare normal.Sunt bucuroasa ca nu am genul ala de mama care sa intre la mine in camera si sa scotoceasca peste tot.
Dar deviez de la subiect si nu e bine.
Ideea este ca tatal meu are o vorba pe care sincer o urasc din tot sufletul "Te'am rugat frumos" ceea ce este echivalentul "Faci imediat!!!In momentul asta".Imi cunosc foarte bine "marfa" si stiu ce inseamna si cel mai mic gest pe care'l face.E normal doar e tata.Si nu suport chestiile astea.Eu nu suport sa mi se dea ordine pentru ca nu sunt sluga nimanui.
Mereu m'am lovit de reprosurile alea gen :"Da!!Tu nu faci nimic in casa asta nu stii altceva decat calculator televizor si iesit afara","De cand nu ai mai pus mana sa speli si tu un vas??","Asa de nesimtita te'ai facut ca nici macar la tine in camera nu strangi".

Frate??!!Care e problema??E camera mea si daca vreau imi fac nevoile intr'un colt!!Tot eu stau aici nimeni altcineva..nu ma intereseaza..dar de ce de fiecare data trebuie sa mi se reproseze ca eu nu fac nimic ca eu sunt o lenesa ca m'am delasat si de scoala si de casa si de tot...
Cand am inceput sa lucrez s'a schimbat totul.Atunci era de la sine inteles ca nu am timp sa fac nimic pentru ca munceam.Vai ce sa spun!!Adica tatal meu ajunsese sa'mi pregateasca si micul dejun..O doamnee ce tata exemplar am!!!Si ce grija avea el de mine.Bai nu suport chestiile astea de nici o culoare.Cand muncesc ma pupi in fund cand stau acasa imi tocesti fundul cu facaletul.

Stateam si mai mult de 12 ore la munca..si aveam 15 ani.Toata lumea se mira ca muncesc.Multi imi spuneau ca este bine pentru ca asa voi aprecia banul si voi sti cat de greu se castiga si cat de usor se duc.Si asa a fost..nu luam eu sume mari..insa pentru cate ore stateam acolo si cat munceam era o nimica toata.Pentru ca intradevar aia era munca dar nu pentru un copil.
Am vrut sa muncesc pentru ca eram curioasa cum este..sa stau mai multe ore intr'un alt loc decat camera mea sau parcul..sa cunosc alti oamenii si sa ma vad cu banii in mana.
Eram tare curioasa cum va fi cand voi avea ceva banuti.Si eu ce am facut? i'am cheltuit pe diverse prostii..cum ar fi tigari,bere,sucuri.Doar cu o geanta m'am ales din asta.

Bineinteles ca apoi m'a lovit un val de reprosuri cum ca eu am cheltuit banii pe tampenii si ca nu i'am strans si eu sa'mi i'au ceva pe ei sau sa fac ceva productiv.Eu nu am manevrat banii altcuiva niciodata.Eu nu am spus nimanui ce sa faca cu proprii bani si ce nu.Mie de ce mi s'a spus ???
Poate pentru ca eram o mucoasa care nu stia nimic.Poate ca nu am stiut sa tin de bani.Exista un milion de "poate" dar a trecut..a fost..s'a dus..nu ma mai intereseaza.

Ma gandesc ca poate era si invidia unor persoane.Multi au facut misto de mine pe tema asta pentru ca ma lucrat la o rulota si printre multe altele faceam si clatite.Si care'i faza??Nu mi'e rusine de asta..pentru ca munca nu este o rusine..si orice fel de munca prestezi e MUNCA si ai bani de pe urma asta.Eu aveam banii mei..ii cheltuiam pe ce vroiam si nimeni nu ma intreba de unde,ce si cum.Numai stateam sa ma rog de ai mei sa'mi dea si mie bani ca vreau sa ies cu fetele sau sa'mi i'au si eu o eugenie.

Consider ca orice munca cinstita si platita nu este un subiect de batjocura.Dar pe mine nu m'a interesat niciodata ce spune lumea.Important este ceea ce fac eu si atat.Parerea mea conteaza in primul rand si apoi a celorlalti.
Chiar nu inteleg persoanele care fac reprosuri la adresa ta fara nici o baza..fara argumente potrivite si bine stabilite asupra a ceea ce spun despre tine si despre ceea ce faci.
Cine iti da tie dreptul sa ma judeci pe mine??!NIMENI...singurul care ne poate judeca este CEL de SUS!!!


Eu dau un singur sfat invidiosilor si prefacutilor :"Stai jos si tine'ti gura!!"

8 comentarii:

  1. tocmai acum am terminat de facut curat in toata casa si am zis hai sa vad ce a mai scris Coco.:P
    ei da si eu aveam problema asta cu mama, chiar aseara cand a venit de la servici s-a luat de mine ca nimic nu fac in casa asta. si uite acum pe modulul energie de am facut curat in toata casa.sigur nici nu o sa observe dar wtf...
    sa inteleg ca iti place eugenia? :)) nu de alta dar cam asta ar fi numele meu real dar hei..nu mai spune la nimeni da? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuvantul "eugenie" a fost folosit la modul "metafora" a fost doar un exemplu..
    Da chiar..de cand nu am mai mancat o eugenie..sunt ani :O
    Omg.. :))

    NU TE CRED !!!Sigur nu te cheama Eugenia :))

    RăspundețiȘtergere
  3. oh well da..asa ma intitulez in buletin....dar e un nume odios asa ca nici macar eugeniile nu le mananc

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pe bune ??:O
    Chiar te cheama eugenia?:D
    Stii care este prima replica a unei persoane mai duse cu capul cand spui ca te cheama Eugenia :D Nu??

    "Pot sa te mananc ?" :))
    Lasa mai..ca nu e grav..daca te chema Petronela,Patrunjela..Mercedesa..mai ziceam...dar deh astia ne sunt parintii ei ne pun numele.. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. tocmai din cauza glumelor proste facute pe seama acestui nume, il urasc! bine ca am avut un nume de rezerva:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Credema ca nici mie nu'mi place numele de "Mihaela" dar e bine ca nu'mi spune nimeni asa.. :D
    Acuma sper ca nu te'ai suparat pe mine pentru ce am spus mai sus :-s ??
    Daca DA eu imi cer scuze :D

    RăspundețiȘtergere
  7. apoi cum sa ma supar pe tine? do not worry:*
    mihaela este ok!

    RăspundețiȘtergere
  8. Este ok d.p.t.d.v. dar..asta este :*
    >:D<

    RăspundețiȘtergere