2 iulie 2010

Explicatie!!Intrebari fara raspunsuri!!

M'am documentat si ia'ta ce inseamna "AGORAFOBIA" si ce presupune aceasta boala:

Pana de curand agorafobia era definita ca teama de spatii deschise. In momentul de fata include mai multe caracteristici, cum ar fi: teama de a intra in magazine, teama de multimi si locuri publice, sau teama de a calatori singur cu trenul, autobuzul sau avionul. De asemeni include anxietatea asociata inabilitatii de a ajunge repede intr-un loc unde sa se simta in siguranta.
Atacurile de panica sunt o caracteristica comuna a agorafobiei. Atacul de panica este un atac neasteptat de teama intensa si anxietate. Deoarece atacul de panica poate fi imprevizibil, pacientii se tem ca acesta sa nu apara cand se afla intr-un spatiu public. Astfel persoana poate incepe sa evite orice situatie in care ar putea apare un atac de panica.
In cazurile extreme, persoanele cu agorafobie pot deveni incapabile sa paraseasca locuinta daca nu sunt insotite de persoane de incredere.
De obicei, agorafobia apare spre sfarsitul anilor 20 si este mai frecventa la femei decat la barbati (desi acest lucru poate apare pentru ca barbatii cauta mai rar ajutor).
Aproximativ 5% din adulti prezinta agorafobie. Uneori apare brusc, alteori treptat. De cele mai multe ori nu exista o cauza evidenta. Fara tratament, agorafobia poate dura mai multi ani si se agravaza in timp.
Multi dintre pacientii cu agorafobie pot avea si alte fobii.

E cumplit...nu e corect fata de noi..oamenii sa patim asa ceva..sa avem aceste boli..sa suferim atat de mult...cu ce am gresit noi ca sa meritam asta??Pana cand o sa trebuiasca sa platim noi pentru greselile Evei si a lui Adam??!!Bine sunt putin sceptica in privinta asta..dar fie.Oricum stiinta cu religia au avut mereu contradictii in ceea ce priveste omenirea.Asta'i alt subiect.
Ceea ce vreau sa spun este ca nu vom avea niciodata un raspuns la toate intrebarile.Nu vom stii niciodata de ce toate astea se intampla defapt..nu vom stii niciodata ce greutate se abate asupra noastra.
TRAITI'VA VIATA LA MAXIM!!!Acum cat sunteti in stare de asa ceva..acum cand nimeni nu este sa va opreasca sa face'ti tot ce va'ti dorit..acum cand inca sunteti sanatosi si pe picioarele voastre...acum cat inca ave'ti posibilitatea sa mergeti sa va plimbati sa vedeti lumea!!!

2 comentarii:

  1. sunt multe intrebarile pe care ni le punem si la care nu avem un raspuns...viata este o complexitate extraordinara de care trebuie sa profitam la maxim pentru ca timpul din pacate nu se mai intoarce

    RăspundețiȘtergere